KV Sparta

Complete off-day voor Sparta

MANTGUM - Zaterdag reisde de Zoutman-formatie af naar het Friese terpdorp Mantgum. Om het daar op te nemen tegen WWC. 

Om 14:00 uur floot scheidsrechter Van der Leeuw voor aanvang van de wedstrijd. De thuisploeg wist al in de eerste aanval de korf te vinden en liet duidelijk zien dat het de punten graag thuis wilde houden. Sparta deed direct wat terug. Beide ploegen gingen vol voor de winst en de wedstrijd werd op het hard van de snede gespeeld. Iets wat de scheidsrechter maar moeilijk bij kon houden. Bij rust stond er een magere 7-5 stand op het bord.

 

Sparta Old Stars

14 oktober 19:30 uur is het weer zo ver... Sparta Old Stars! Aanmelden kan via de comments of Lisette Barels. Tot vrijdag!

 

Sparta F1 kampioen!

Afgelopen zaterdag speelde Sparta F1 haar kampioenswedstrijd tegen Wêz Warber en Fluch F1 uit Hempens. Het was een bloedstollend spannende wedstrijd, die uiteindelijk met 14-7 gewonnen werd. Met nog één wedstrijd te gaan is dit team niet meer in de halen, dus gingen de jongste spelers van de Sparta met de welverdiende medaille aan de haal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto achter v.l.n.r. Nevada Dijkhuizen (trainer/coach), Lianne Spoelstra (trainer/coach) en Ineke Bergsma (trainer/coach).

Voor v.l.n.r. Sanne Oosterhuis, Hessel de Jong, Mirthe Puper, Mavis de Vries, Tarah Elzinga, Feline Struiksma en Josephine van de Dijk.

Doorzettingsvermogen Sparta wordt beloond met winst

EMMELOORD - Nadat de winst 16-13 winst op Noveas 1, afgelopen woensdag in de 3e ronde van de A.P. Buitenbeker. Stond zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma, uit bij koploper Emmeloord. 

In een gewijzigde samenstelling werd er gestart aan de wedstrijd. Sparta liet zich direct overrompelen door de snelle heren in het eerste aanvalsvak.  Daarna herstelde Sparta, maar had het moeite met vinden van de korf. Emmeloord kon uitlopen naar 8-4, wat de Zoutman-formatie ook een klein beetje aan zichzelf had te danken door het missen van twee strafworpen. Voor rust wist Sparta het gaatje te verkleinen naar 8-6.

Goede start bezorgt Sparta winst

ZEVENHUIZEN - Nadat Sparta afgelopen woensdag, in de 2e ronde van de A.P. Buitenbeker, eenvoudig met 32-10 van SDO won. Stond zaterdag de confrontatie tegen Leeuwarden, momenteel hekkensluiter van de 3e klasse B, op het programma.

Sparta opende sterk en was de gasten uit de Friese hoofdstad op alle vlakken de baas. Via 3-0 liep de Zoutman-formatie uit naar een 10-2 voorsprong. Daarna werd Sparta slordig en nam het op de verkeerde momenten de verkeerde beslissing. De kleedkamers werden opgezocht bij 12-5.

Coach Moric van der Lei was positief over de eerste 20 minuten, maar het tweede deel van de eerste helft was slordig en niet des Sparta. Zaak om de goede vibe weer op te pakken en de juiste keuzes te maken.

Laatste nieuws