KV Sparta

Doorzettingsvermogen Sparta wordt beloond met winst

In de rust hamerde coach Van der Lei erop dat er vooral 'clean' verdedigd moest worden en dat de juiste kansen genomen moesten worden.

Na rust was het direct de thuisploeg die liet zien dat ze niet van plan waren de koppositie af te staan en binnen vijf minuten was het 11-6. Op dat moment waren het Groningers die de zaken beter voor elkaar leek te hebben dan de ploeg uit de polder. Langzamerhand wist Sparta de korf beter te vinden en liep het in naar 12-9.

Met nog een klein kwartier op de klok bouwde Sparta de aanvallen rustig op en had het verdedigend de ploeg goed onder controle. Via een aantal tactische wissels kwam Sparta vlak voor tijd op 13-13 en wist het zelfs via een doorloopbal de 13-14 door de korf te gooien. De bal kwam nog één keer terug, maar daarna vond scheidsrechter Meetsma het wel prima en floot af.

Door de winst wisselen Emmeloord en Sparta van positie op de ranglijst, waardoor de Zevenhuisters de nieuwe koploper zijn! Volgende week zaterdag wordt er om 14:00 uur in Mantgum tegen WWC, de nummer 3 op de ranglijst, gespeeld!